L’estranyament en 1984 de George Orwell

Com han estudiat i demostrat moltes persones, l’estranyament és un dels aspectes més comuns i propis de la ciència ficció. També la novel·la 1984 de George Orwell presenta sovint aquesta característica, ja siga quan el televisor serveix per a vigilar l’espectador ja siga en l’ús de la novaparla, aquella llengua tan pròxima i alhora llunyana de la nostra. El 2012 una professora de la carrera (una de les millors professores que he tingut en tota ma vida!) ens va motivar, a tota la classe, a fer recerca en el camp de la lingüística. D’això va sorgir, entre altres coses, una anàlisi dels mecanismes morfològics d’estranyament en la novaparla en l’original anglès i les traduccions a l’alemany, el català i l’espanyol, anàlisi que vaig fer i publicar (uns anys més tard, ara, el 2015) junt amb Pau Bertomeu Pi i Gloria Uclés. Si us pareix tan interessant com a mi, doncs, ací podeu llegir algunes de les nostres troballes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *